Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

A Bocskorszíj Társaság egy közösségi kezdeményezéssel létrejött kis csapat, amely 1-2 havi rendszerességgel kisebb kirándulások szervezését tűzte ki célul. Csatlakozhat bárki, akár nagycsaládostól.
A főszervező dr. Kozák Lajos, természetvédő biológus, ami persze rányomja bélyegét a túrákra :-).
A kirándulások, programok kapcsán bármilyen kérdéssel fordulhattok Lajoshoz (kozaklajo@gmail.com, +36-30/ 9241-421).

 


PROGRAM: a NapraFarm környéki kutyamenhely felkeresése
IDŐPONT: 2023. január 28. (szombat)

A Szotyi menhelyi programja:
13 óráig menhelylátogatás, segítő munka a menhelyi állatokkal (állatok gondozása, sétáltatása),
majd egy nagyobb séta a környéken, és a NapraFarmra visszaérkezve közös szalonnasütés.

Találkozó: 2023. január 28. (szombat) 9.30 órakor a NapraFarmon.


ÚTICÉL:  Bükk
PROGRAM: kirándulás kicsiknek és nagyoknak felhőtlen jókedvben :-)
IDŐPONT: 2022. március 12. (szombat)

Túra hossza: 12-13 km
Szintemelkedés: 220 m fel és ugyanennyi le                       Túrára fel! 

      ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ:

Egy kirándulás margójára…, avagy a Bocskorszíj „fényezése”:)

Az erdő szép. És Lajossal még szebb lesz! (Az időjárás is:)
Az erdő jó. De a Bocskorszíjjal együtt még jobb!
Az erdő tele van igazsággal és Lajos segít felfedezni ezeket a titkokat.
Ilyen és hasonló gondolatok ötlöttek fel bennem múlt szombaton, Cserépváralja felé közeledve.
(Még) nem vagyok rutinos „bocskorszíjas”, de a legutóbbi két túra életem  legemlékezetesebb élményei közé tartozik. Pedig igazából semmi csoda nem történt. Nem másztuk meg a Kilimandzsárót, nem hajóztuk  körbe a Földet, nem jártunk be távoli tájakat és nem ettünk egzotikus ételeket. „Csak” szép idő volt, jó levegő, alaposan megtervezett túraútvonal, jó társaság, nagy beszélgetések, nevetések, neszek, csendek, család, barátok, ismerősök és időnként ismeretlenek,  ahol rábízhattam magam a túravezetőre és nem volt más dolgom, mint jól érezni magam és figyelni az erdő, a táj  titkaira, szépségeire, meghallgatni mások gondolatait, vagy éppen megosztani a sajátjaimat és a végére jól elfáradni… és persze épp ez az a sok-sok csoda, ami mégis megtörtént :)
A pénteki hideg, szeles nap és a végigdolgozott iskolai hét után persze én is elgondolkodtam, hogy vajon fel akarok-e kelni szombaton kora reggel, felébreszteni a szintén pihenésre vágyó gyermekeinket és a még hideg, tavaszi hegyek felé venni az útirányt. De utólag biztos vagyok benne, hogy jól döntöttünk. Az úti cél most Cserépváralja és „teteje” volt, mert a faluból a hajdani vár romjai felé vettük az irányt, majd a Kaptárkövek meglátogatása után a Felső-szoros szurdokvölgyén keresztül jutottunk el a Dobi rétre, onnan a szőlőskertek mellett kis kerülővel vissza a faluba. 12 km. 220 m fel és le. Röviden ennyi. A többit átélni kell! A virágzó hóvirágok és pirosló hunyorok, a finom salátáboglárka, csipkebogyó vagy juharrügy, a százéves tölgyek – a „Vének Tanácsa”- akiket megérintve az erdő hálózatával léphettünk kapcsolatba, (sőt egyikükbe bele is bújtunk:), a megszámlálhatatlan apró csoda, ami szebbé teszi az életünket ebben a rohanó világban. 
5 gyermekes szülőként biztosan mondhatom, hogy nem könnyű olyan programot szervezni, ami mindenkinek jó. Kicsiknek, nagyoknak egyaránt élményt, örömöt jelent, de a Bocskorszíj túrák ilyenek. Már várjuk a következőt! Mindenkinek ajánlom! Vigyázat, függőséget okozhat!!! :) 
Köszönjük Kozák család! Hajrá Bocskorszíj!


ÚTICÉL:  Ópusztaszer
PROGRAM: Nagy Tamás méhész tanyájának megtekintése
IDŐPONT: 2019. április 14. (vasárnap)

méhek megfigyelését, még mielőtt az iskolába érkeznének egy kalandos, jó hangulatú családi kirándulással kezdtük.   ••••►


ÚTICÉL:  Felsőtárkány, Vörös-kő forrás
PROGRAM: kirándulás felhőtlen jókedvben :-)
IDŐPONT: 2018. április 01. (vasárnap)

Tervezett útvonal: Felsőtárkány Varróház – Stimecz ház – Vörös-kő „gejzír-forrás”
A felsőtárkányi Varróháztól gyalogos túra a kb. 3 km-re lévő Stimecz házig (a kisvasút végállomása), onnan a Vörös-kő „gejzír-forrás” még kb. 3 km gyaloglás erdészeti úton. Visszafelé a Stimecz-ház-Varróház táv kisvasúttal.
Tervezett táv: az alaptúra kb. 9-10 km
Túra időtartama: kb. 8 óra


ÚTICÉL:  Felsőtárkány, Vörös-kő forrás
PROGRAM: kirándulás felhőtlen jókedvben :-)
IDŐPONT: 2017. március 12. (vasárnap)

Tervezett útvonal: Felsőtárkány Varróház – Stimecz ház – Vörös-kő „gejzír-forrás”
A felsőtárkányi Varróháztól gyalogos túra a kb. 3 km-re lévő Stimecz házig (a kisvasút végállomása), onnan a Vörös-kő „gejzír-forrás” még kb. 3 km gyaloglás erdészeti úton. Visszafelé a Stimecz-ház-Varróház távot már kisvasúttal tesszük meg. A szintkülönbség minimális, kicsikkel is nyugodtan vállalható.
Alternatív lehetőség a nagyobbakkal, mászni vágyókkal, hogy a felső forrást is megnézzük, illetve felmászunk a Vörös-kő tetejére.
Tervezett táv: az alaptúra kb. 9-10 km
Túra időtartama: kb. 8 óra

—-BESZÁMOLÓ:

Tavaszi Bocskorszíj túra a Vörös-kői időszakos karsztforráshoz.

Március 12-én ismét felkerekedtünk, hogy diákok-szülők-testvérek-barátok társaságában megmozgassuk – télen kicsit talán berozsdásodott túrázós – izmainkat :-). Kora tavaszi változékony időben indult útnak a társaság, de egész nap remek, esőmentes kirándulóidő kísérte utunkat. Sajnos nem véletlen az országos tűzgyújtási tilalom, olyan nagy a szárazság, hogy a bükki időszakos karsztforrások egyik leglátványosabbika, a megcélzott Vörös-kői „gejzírforrás” is víz nélkül fogadott bennünket. Túránkat így utólag át is nevezhetnénk hóvirág túrának, ugyanis a 2017-es év vadvirágának választott törékeny kis tavaszhírnök sok tízezernyi töves állományai fogadtak bennünket az ösvények mentén a hegyoldalakat borítva. Köztük megbújva pedig szép számmal nyíltak a pirosló hunyor tövei is. A legfiatalabb, 3-4 éves túrázók is végigsétálták a 14 km-es utat, míg a kalandvágyóbbak bejutottak 1-2 kisebb barlangba is, és pár kilométerrel többet teljesítve a Vörös-kő tetejére is felmásztak a 60 fokos lejtőt fedő mohás kőgörgetegen. A vádli és tüdőpróbáló mászás önmagában is kalandos jutalom volt, amit megkoronázott a szirt tetejéről nyíló remek kilátás. Bár forrásvizet nem kóstolhattunk, de sok élménnyel gazdagodva tértünk haza.

A túra KÉPEKBEN:    ••••►

ÚTICÉL:  AGGTELEK-SZÖGLIGET
IDŐPONT: 2016. október 29-31. (szombat-hétfő)


ÚTICÉL:  TISZA-TÓ
PROGRAM: kerékpártúra a Tisza-tó körül
IDŐPONT: 2016. szeptember 10. (szombat)

Idei, második közös biciklizésünk helyszíne (sokak kérésére) a Tisza-tó.
Tervezett útvonal:
Tiszafüred–Abádszalók–Kisköre–Poroszló
Tervezett táv: kb. 60 km
Túra időtartama: kb. 8 óra

 


ÚTICÉL:  ZELEMÉR
PROGRAM: Biciklitúra a templomromhoz
IDŐPONT: 2016. szeptember 09. (péntek)

A biciklitúra félig éjszakai túra lesz. Kifelé még világosban tekerünk, de visszafelé már csillagfényben. Az út 90%-a megvilágított bicikliút, de egy része a sötét erdőben, mezőn halad.
Tervezett táv: a találkozási ponttól kb. 6,5 km kifelé, és elvileg ugyanennyi vissza :-)
 

ÚTICÉL:  TISZAÖRVÉNY
PROGRAM: TISZAVIRÁGZÁS
IDŐPONT: 2016. június 17. (péntek)

Évek óta sok osztály, baráti társaság megy ki az őszi daruvonulást megnézni. Most hazánk másik világviszonylatban is jelentős és híres természeti eseményének meglátogatására invitálunk Benneteket, a Tiszavirágzásra.

A Közép-Tiszán a hét elején beindult a kérészek rajzása, a rajzási hullám halad felfelé a Tiszán.
 
Sajnos a kérészek nagyon kiszámíthatatlanok. Tegnapelőtt a Tisza-tó környéki Tisza szakaszokon már erős előrajzás volt, tegnap pedig a várakozásokkal ellentétben gyakorlatilag egy állat sem repült.
http://www.hnp.hu/hu/szervezeti-egyseg/turizmus/tiszaviragzas/oldal/tiszavirag-turak linken találhattok egy – a helyzetről naponta frissülő – térképet. Valamint ezen az oldalon a HNPI által meghirdetett túrákról is vannak infók.
Díja: a gyalogos, partról nézős túrák ingyenesek, a hajós túrák: felnőtteknek 1000 Ft, gyerekeknek 500 Ft.

Utazás: egyénileg.

Találkozó: 18 óra körül, Tiszaörvény, Hableány hotel környéke.

Reméljük sokan leszünk, de a kérészek azért még többen :-)

Zápor lehet, esőkabát, gumicsizma nem árthat, és szúnyog is akad bőven.
 
 
BESZÁMOLÓ:
A Nemzeti Park szakembereinek utólagos értékelése alapján sajnos az elmúlt évek egyik leggyengébb kérészrajzása volt az idei. Gyakorlatilag elmaradt a felvezető előrajzás és azonnal a főrajzással csengett le az esemény. A Bocskorszíjas csapat pénteki kérészleső kirándulása nagyon jó hangulatban, remek vízparti ücsörgéssel, beszélgetéssel, sőt a legfiatalabb 2 éves résztvevő részéről alkonyati fürdőzéssel zajlott, de sajnos a parton nézelődök kicsit többen voltunk, mint a rajzó kérészek. Ugyanakkor kicsiknek és nagyoknak egyaránt nagy élmény volt, hogy sikerült kézbe fogni egy hím kérészt, amelyet egy pókháló fogságából szabadítottunk ki.
Nos, a természet eme hatalmas színjátéka most is megmutatta, hogy teljesen kiszámíthatatlan.
De nem csüggedünk, alig egy év múlva újra próbálkozunk!

ÚTICÉL:  NYÍRMEDPUSZTA
IDŐPONT: 2016. május 14-16. (szombat-hétfő)

Szállás: Nyírmedpusztai Lurkóheverde


ÚTICÉL:  SZÖGLIGET
IDŐPONT: 2016. március 12-14.

Program:
Kirándulások a környéken (pár órás sétáktól az egész naposig), barlanglátogatás, Vörös-tói középtúra (barlangtúra végig kiépített, világított szakaszon)
Szállás: Aggteleki Nemzeti Park Szalamandra háza


ÚTICÉL:  FELSŐTÁRKÁNY, BÜKKI IDŐSZAKOS KARSZTFORRÁSOK
IDŐPONT: 2016. március 05. (szombat)

Program:
Felsőtárkányból indulva a Bükki Nemzeti Park legérdekesebb természeti jelenségeinek felkeresése. A teljes kirándulás – nézelődéssel, pihenéssel együtt – kellemes egynapos túrát, kb. 15 kilométeres távot jelent.
A nap során a Bükk-fennsík mészkőplatójának déli, délnyugati pereme alatt haladva a három jelentősebb időszakos karsztforrást (Fekete-leni-, Imókői- és Vöröskő-forrás) keressük fel.

TOVÁBBI RÉSZLETEK ••••►

Bükk-hegység / időszakos karsztforrások
E-MAIL KÜLDÉSE  ••••►


KORCSOLYÁZÁS A JÉGCSARNOKBAN
IDŐPONT:  vasárnaponként 9.00-11.30 óra között
Utolsó alkalom: 2016. április 30.
HELYSZÍN: Jégcsarnok (Derék utca)

„Korcsolya szakágunk” vasárnaponként délelőtt várja a lelkes korcsolyázókat a Jégcsarnokba. Akinek van kedve csatlakozni egy Waldorfos gyerekekből álló koris bandához, azokat – kezdőket, haladókat, kicsiket, nagyokat – várjuk a vasárnap délelőtti közönségkorcsolyázáson!
Gyertek, vágjuk együtt a jeget!


LEVEGŐZÉS A VEKERI-TÓNÁL
IDŐPONT:  február 13. (szombat)  10 órától
február 20. (szombat)  10 órától

Tervezett program: élvezni a friss levegőt!
Találkozó: a tó Csónakházánál lévő parkolóban.


ÚTICÉL:  MIKEPÉRCS REFORMÁTUS TEMPLOM MELLETTI JÁTSZÓTÉR
IDŐPONT:  2015. november 07. (szombat)

Program:
Biciklitúra Mikepércsi református templom melletti játszótérhez.
Találkozó: 10.30-kor a Fórum előtti részen a Csapó saroknál. Innen végig bicikliúton tekerünk a játszótérig. Táv: kb. 10 km (oda). A játszótéri játék, pihenés, beszélgetés és elemózsiázás után újabb 10 km-t tekerünk haza.


ÚTICÉL:  NAGYHEGYES MELLETTI KRÁTER-TÓ
IDŐPONT:  2015. október 04. (vasárnap)

Program:
Biciklis túra Nagyhegyes és a Kráter-tó Ipartörténeti Emlékhez (13,5 km), természetesen kocsival érkezőknek lehetősége van a helyszínen csatlakozni a csapathoz.
Találkozó: a Kishegyesi út és a Határ út kereszteződésénél, az NI parkolója melletti parkos részen 10.00 órakor.

Letoltheto PDF  ZÖLD KIHÍVÁSOK  2020/21-30 – NYÁRI VIRÁGPOMPA

Letoltheto PDF  ZÖLD KIHÍVÁSOK  2020/21-29 – KÖRNYEZETVÉDELMI VILÁGNAP

Letoltheto PDF ZÖLD KIHÍVÁSOK  2020/21-28 – ÉLET A FŰBEN

Letoltheto PDF ZÖLD KIHÍVÁSOK  2020/21-27 – PÜNKÖSDI RÓZSÁK

Letoltheto PDF ZÖLD KIHÍVÁSOK  2020/21-26 – VIRÁGZÓ FÁK

Letoltheto PDF ZÖLD KIHÍVÁSOK  2020/21-25 – FÁK VÉDELMEZŐI

Letoltheto PDF ZÖLD KIHÍVÁSOK  2020/21-24 – APRÓ, BÖLCS DÖNTÉSEK

Letoltheto PDF     ZÖLD KIHÍVÁSOK  2020/21-23 – PITYPANGTÚRA

Letoltheto PDF     ZÖLD KIHÍVÁSOK  2020/21-22 – TAVASZI KERTI MUNKÁK

Letoltheto PDF     ZÖLD KIHÍVÁSOK  2020/21-21 – TAVASZVÁRÓ TÚRA

Letoltheto PDF     ZÖLD KIHÍVÁSOK  2020/21-20 – MTA FIATAL KUTATÓK AKADÉMIÁJA

Letoltheto PDF     ZÖLD KIHÍVÁSOK  2020/21-19 – NYINIKÉK!

Letoltheto PDF     ZÖLD KIHÍVÁSOK  2020/21-18 – TEMATIKUS SÉTA A TÉLI ERDŐBEN

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2020/21-17 – GYÓGYNÖVÉNYEK

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2020/21-16 – WORLD LAND TRUST

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2020/21-15 – ZÖLD KÉZ ÖSSZEFOGÁS

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2020/21-14 – TÉLI MADÁRETETÉS

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2020/21-13 – SZAVAK

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2020/21-12 – HULLÓ FALEVELEK

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2020/21-11 – MAGYAR FOTÓK

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2020/21-10 – ŐSZI SÉTA

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2020/21-08 – ÉLMÉNYEK

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2020/21-07 – ŐSZI SÉTA

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2020/21-06 – ÁLLATOK VILÁGNAPJA

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2020/21-05 – PASSZOLD VISSZA, TESÓ!

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2020/21-04 – PAPÍRGYŰJTÉS

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2020/21-03 – EURÓPAI AUTÓMENTES HÉT

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2020/21-02 – SZÁJMASZK

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2020/21-01 – AZ ÉV FÁJA


Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2019/20-24 – VÍZ VILÁGNAPJA

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2019/20-23 – AZ ÉV MADARA 2020

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2019/20-22 – HÓVIRÁG

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2019/20-21 – NEMZETKÖZI KÖNYVAJÁNDÉK NAP

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2019/20-20 – VIZES ÉLŐHELYEK VILÁGNAPJA

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2019/20-19 – ZÚZMARA

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2019/20-18 – TERMÉSZET SZÉPSÉGEI

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2019/20-17 – JAVÍTÁS HÁZILAG

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2019/20-16 – MADÁRITATÁS TÉLEN

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2019/20-15 – CIPŐSDOBOZ AKCIÓ

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2019/20-14 – A FIGYELEM SZERETET

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2019/20-13 – A HÓ HANGJAI

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2019/20-12 – NULLA HULLADÉKOS ÉLETMÓD

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2019/20-11 – ÉV VADVIRÁGA

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2019/20-10 – AZ ÉV FÁJA

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2019/20-09 – ZÖLD BÖRZE

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2019/20-08 – HULLADÉKOK LEBOMLÁSI IDEJE

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2019/20-07 – DARUVONULÁS

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2019/20-06 – GEOTÓP TÚRÁK

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2019/20-05 – SÜNÖK

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK 2019/20-04 – TAKARÍTÁSI VILÁGNAP

   Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2019/20-03 – VÖRÖS PANDÁK VILÁGNAPJA

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2019/20-02 – ŐSZ KINCSEI

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2019/20-01 – HULLADÉKGYŰJTÉS


Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2018/19-39 – ZÖLD NYÁR

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2018/19-38 – PIHENÉS

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2018/19-37 – MOBILTELEFON ÚJRAHASZNOSÍTÁSA

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2018/19-36 – EURÓPAI NEMZETI PARKOK NAPJA

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2018/19-35 – PAPÍRGYŰJTÉS

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2018/19-34 – KISKERT

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2018/19-33 – MADÁRDAL

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2018/19-32 – SÜNBARÁT KERT

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2018/19-31 – MÉHEK VILÁGA

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2018/19-30 – 12 ZÖLD PONT / 9-12

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2018/19-29 – ZÖLD 12 PONT /5‒8

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2018/19-28 – ZÖLD 12 PONT /1‒4

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2018/19-27 – A VÍZ VILÁGNAPJA

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2018/19-26 – FÖLD ÓRÁJA

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2018/19-25 – BEPORZÓK NAPJA

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2018/19-24 – ÉBREDŐ TAVASZ

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2018/19-23 – TERMÉSZETBÚVÁR MAGAZIN

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2018/19-22 – ZÖLD FARSANG

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2018/19-21 – ZÖLDTURMIX

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2018/19-20 – ZÖLDSÉG-, GYÜMÖLCSFOGYASZTÁS

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2018/19-19 – MINIKERT

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2018/19-18 – DEBRECENI KIRÁNDULÁS

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2018/19-17 – DEBRECENI EGYETEM BOTANIKUS KERT

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2018/19-16 – ZÖLD PROGRAMOK A TÉLI SZÜNETRE

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2018/19-15 – ZÖLD AJÁNDÉKOZÁS

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2018/19-14 – FELELŐS MADÁRETETÉS

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2018/19-13 – MOSÁSI SZOKÁSOK

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2018/19-12 – NE VÁSÁROLJ SEMMIT NAP

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2018/19-11 – EURÓPAI HULLADÉKCSÖKKENTÉSI HÉT

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2018/19-10 – HULLÓ LEVELEK SZEREPE

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2018/19-9 – HULLÓ LEVELEK

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2018/19-8 – TERMÉSZET SZÍNEVÁLTOZÁSA

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2018/19-7 – LELKI EGÉSZSÉG VILÁGNAPJA

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2018/19-6 – ÁLLATOK VILÁGNAPJA

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2018/19-5 – SÜNÖK

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2018/19-4 – CSOMAGOLÁS

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2018/19-3 – AUTÓMENTES NAP

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2018/19-2 – PAPÍRGYŰJTÉS

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2018/19-1 – HULLADÉKGYŰJTÉSI AKCIÓK


Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2017/18-35 – LEPKÉZÉS

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2017/18-34 – TAVASZI / NYÁR ELEJI MEGFIGYELÉSI GYAKORLAT 3.

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2017/18-33 – ÉLELMISZERPAZARLÁS

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2017/18-32 – TAVASZI/ NYÁR ELEJI MEGFIGYELÉSI GYAKORLAT 2.

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2017/18-31 – TAVASZI/ NYÁR ELEJI MEGFIGYELÉSI GYAKORLAT 1.

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2017/18-30 – FÜLEMÜLÉK ÉJSZAKÁJA

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2017/18-29 – EHETŐ BÚZAKORPA-TÁNYÉR

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2017/18-28 – DENEVÉREK

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2017/18-27 – A FÖLD NAPJA

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2017/18-26 – NE VEGYÉL NYULAT HÚSVÉTRA!

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2017/18-25 – ERDŐK VILÁGNAPJA

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2017/18-24 – TAVASZ

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2017/18-23 – BEPORZÓK NAPJA

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2017/18-22 – MŰANYAG BÖJT

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2017/18-21 – MEGFIGYELÉSI GYAKORLAT TÉLEN 3.

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2017/18-20 – VARJÚMEGFIGYELÉSI PROGRAM

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2017/18-19 – ZÖLD TÁRSASJÁTÉK

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2017/18-18 – MEGFIGYELÉSI GYAKORLAT TÉLEN 2.

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2017/18-17 – MEGFIGYELÉSI GYAKORLAT TÉLEN 1.

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2017/18-16 – HULLADÉKBÓL TERMÉK

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2017/18-15 – AZ ÉV MADARA

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2017/18-14 – BAGOLYLES

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2017/18-13 – AZ ÉV HALA

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2017/18-12 – ZÖLD KARÁCSONY

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2017/18-11 – TÉLI MADÁRETETÉS

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2017/18-10 – KÖLTÖZZENEK BE A MÉHEK A WALDORF-ISKOLÁKBA!

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2017/18-8 – DARUVONULÁS

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2017/18-7 – FÖLDÜNKÉRT VILÁGNAP

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2017/18-6 – ÜLTESS FÁT!

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2017/18-5 – ÁLLATOK VILÁGNAPJA

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2017/18-4 – AUTÓMENTES NAP

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2017/18-3 – AZ ÉV FÁJA

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2017/18-2 – PAPÍRHASZNÁLAT

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2017/18-1 – HULLADÉKGYŰJTÉS


Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016/17-34 – HULLADÉKGYŰJTÉS

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016/17-33 – PÁLYÁZATOK A PELÉRŐL

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016/17-32 – NAGY SZARVASBOGÁR, A 2017-ES ÉV ROVARA

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016/17-31 – AZ ALUFÓLIAHASZNÁLAT

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016/17-30 – NEMZETI PARKOK

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016/17-29 – MÉHBARÁT KERT

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016/17-28 – MÉHEK

    Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016/17-27 – ÜLTESS FÁT!

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016/17-26 – LÉLEKzetFÁK

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016/17-25 – A FÖLD ÓRÁJA

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016/17-24 – MÁRCIUS 22. A VÍZ VILÁGNAPJA

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016/17-23  – MÁRCIUSI ZÖLD NAPOK

 Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016/17-22  – MOGYORÓS PELE, A 2017-ES ÉV EMLŐSE

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016/17-21  – MOCSÁRI BÉKA, A 2017-ES ÉV KÉTÉLTŰJE

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016/17-20  – HÓVIRÁG, A 2017-ES ÉV VADVIRÁGA

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016/17-19  – HARCSA, A 2017-ES ÉV HALA

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016/17-18  – TENGELIC, A 2017-ES ÉV MADARA

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016/17-17  – VADALMA, A 2017-ES ÉV FÁJA

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016/17-16  – AZ ÉV ÉLŐLÉNYEI

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016/17-15  – JÉGMENTESÍTÉS

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016/17-14  – TÉLI MADÁRETETÉS

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016/17-13  – ADVENTI LELKI TÖLTEKEZÉS

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016/17-12  – VÁSÁRLÁSMENTES NAP

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016/17-11  – NULLA HULLADÉK

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016/17-10 / 2016. NOVEMBER 19-27. – EURÓPAI HULLADÉKCSÖKKENTÉSI HÉT

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016/17-9 – PLÜSSMACIKAT A MENTŐKBE!

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016/17-8 – KUPAKGYŰJTÉS EGY KUTYAMENHELYÉRT

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016/17-7 / OKTÓBER 21-23. – DARUFESZTIVÁL

HORTOBÁGYI NEMZETI PARK/ DARUFESZTIVÁL

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016/17-6 / OKTÓBER 04. – ÉLJ ÍGY!

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016/17-5 / OKTÓBER 15. – NEMZETKÖZI GYALOGLÓNAP

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016/17-4 / OKTÓBER 04. – ÁLLATOK VILÁGNAPJA

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016/17-3 – 50 KM-ES ŐSZI DIÉTA

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016/17-2 / SZEPTEMBER 22. – AUTÓMENTES VILÁGNAP

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016/17-1 – SZELEKTÍV GYŰJTÉS


Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016. 25. HÉT

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016. 24. HÉT

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016. 23. HÉT / JÚNIUS 2. HÉTFŐJE – HÚSMENTES VILÁGNAP

EGÉSZSÉGES RECEPTÖTLET: vigyazzkeszfozz.blog.hu

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016. 22. HÉT
MÁJUS 22. – A BIOLÓGIAI SOKFÉLESÉG NEMZETKÖZI NAPJA

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016. 21. HÉT / MÁJUS 22. – ELHÍZÁS ELLENI VILÁGNAP

EGÉSZSÉGES RECEPTÖTLET: vigyazzkeszfozz.blog.hu

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016. 20. HÉT / MÁJUS 22. – ELHÍZÁS ELLENI VILÁGNAP

MERIDIÁNTORNA:   ••••►

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016. 19. HÉT / MÁJUS 10. – MADARAK ÉS FÁK NAPJA

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016. 18. HÉT / MÁJUS 10. – MADARAK ÉS FÁK NAPJA

Botanikus kert:  ••••►
MME Hajdú-Bihar Megyei Helyi Csoportja:  ••••►

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016. 17. HÉT – KUPAKGYŰJTÉS

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016. 16. HÉT / ÁPRILIS 22. – A FÖLD NAPJA

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016. 15. HÉT – GYERÜNK AZ ÁLLATKERTBE!

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016. 14. HÉT – GYERÜNK A KÖNYVTÁRBA!

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016. 13. HÉT – GYERÜNK A SZABADBA!

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016. 12. HÉT / MÁRCIUS 22. – A VÍZ VILÁGNAPJA

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016. 11. HÉT / MÁRCIUS 19. – A FÖLD ÓRÁJA

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016. 10. HÉT – TAVASZI KERTI MUNKÁK

  Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016. 9. HÉT – A PAPÍR ÚJRAHASZNOSÍTÁSA

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016. 8. HÉT – ÉLELMISZERPAZARLÁS
ÉTELMARADÉKOK HASZNOSÍTÁSA FELSŐFOKON: vigyazzkeszfozz.blog.hu

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016. 7. HÉT – 50 KM-ES DIÉTA

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016. 6. HÉT – ZOKNIFALÓ

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016. 5. HÉT / FEBRUÁR 2. – VIZES ÉLŐHELYEK VILÁGNAPJA

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016. 4. HÉT – 2016 A HÜVELYESEK ÉVE
AZ EGÉSZSÉGES, GYORS ÉTELEK BLOGJA: vigyazzkeszfozz.blog.hu

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016. 3. HÉT – SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉS

                       Letoltheto PDF   ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016. 2. HÉT – A TÍZÓRAI “ZÖLDEBB” CSOMAGOLÁSA                      

  Letoltheto PDF   ZÖLD KIHÍVÁSOK  2016. 1. HÉT – KÖVESD EGY FA ÉLETÉT NÉGY ÉVSZAKON KERESZTÜL!

IDŐPONT: 2016. március 04.  18 óra
ELŐADÓ: Chrien Károly

TÉMA:  A Kaukázus grúz oldala biciklinyeregből


Új programsorozatunk:

JÁLÁMU ESTÉK


MEGFEJTÉS ELKÜLDÉSE E-MAILBEN  ••••►

 

A Bocskorszíj Társaság a Napraforgó Waldorf Iskolában szülői kezdeményezésre alakult öntevékeny kör. A céljuk hazánk természeti és kulturális értékeinek a megismertetése mind a gyermekekkel, mind a szülői közösséggel.

Ezen célok elérése érdekében egy és több napos kirándulásokat, biciklitúrákat szerveznek az iskola közösségét adó családok számára. A kirándulásokon kívül iskolai rendezvényeken kiállításokat, interaktív környezeti nevelési programokat, előadássorozatot, kiadványokat is szerveznek. A programok nyitottak nem csak az iskola diákjai és szüleik, hanem a nagyszülők, testvérek, egyéb családtagok számára is.

2013. évi megalakulásuk óta számtalan kirándulást és több interaktív kiállítást szerveztek, 1 kiadványt (foglalkoztatós naptár) készítettek, elindítottak egy szülők és diákok által tartott világjáró JÁLÁMU előadássorozatot, nevükhöz kötődik a heti rendszerességgel megjelenő Zöld kihívások hétről hétre programsorozat.

Aktív részvételt vállaltak zöld jeles napi programok szervezésében, az ökoiskolai cím elnyerésében, a közösségi szinten megvalósuló iskolaszépítő hétvégékben, valamint az Agrár Egyetemi gyakorlókert létrejöttében.