1921-ben egy gyógyszerészeti laboratóriumban és egy gyógynövény kertben megszületett egy mára világszerte elismert natúr márka, a Weleda. A Rudolf Steiner alapította és az általa tervezett és rajzolt logóval ellátott termékcsalád éppen idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. A cég küldetése és célja, hogy fenntartsa, javítsa és helyreállítsa az emberek egészségét úgy, hogy közben védi és óvja a természeti értékeket. 
A Weleda magyarországi képviselete a jubileumi év kapcsán egy rendhagyó sporteseményt szervez, kifejezetten Waldorf-intézmények számára. Az esemény célja, hogy bárki, aki a magyarországi Waldorf-mozgalom tagja, május 1-je és 31-e között fusson egyénileg vagy csapatban amennyit tud, szeretne, s hogy a lefutott kilométerek száma összesen elérje az 1921 kilométert. 
Weleda futás nem verseny. Egy közös cselekedet, amelyben mindegy, hogy hány éves vagy, s hány kilométert tudsz lefutni. A lényeg, hogy elindulsz magadért, a családodért egy közösségért, egy országos mozgalomért. 
A futás időpontja, helyszíne szabadon választható. Arra kérjük a résztvevőket, hogy a lefutott kilométereket fényképpel és kilométermérő applikáció segítségével rögzítsék, s a www.weleda100.hu felületre töltsék fel, hogy lássuk, össze áll-e az 1921 kilométer. A feltöltési időszak május 1-31.”
A szervezők ajándékcsomagok sorsolásával és a legtöbb kilométert futó intézmény külön díjazásával is szeretnék a kezdeményezést népszerűsíteni. Részletek: www.weleda100.hu