Egy ragyogó napsütéses délutánon a 3. osztály felkerekedett a NapraFarmra, hogy az őszi – kukorica, krumpli, paradicsom, paprika – betakarítások után talán a legfontosabbat is elvégezze. Míg a Mihály-időszak tevékenységei az előző években is része volt az osztály életének, addig ez most teljesen új volt. A szántás-vetés folyamatát másként már magukban hordozták, hisz a mindennapjaikban ezzel kezdik étkezéseiket, az egyik legszebb áldásunkkal:
„Földből a Magba, Magból a Szárba, Szárból a Virágba, Virágból Kalászba, Kalászból Kenyérbe, Kenyérből Testembe, Testemből Lelkembe…”
Nagy Zoli bácsi és lova segítségével felszántottak egy parcellát, magágynak elboronálták a területet, majd a negyedik osztály idén learatott, kicsépelt búzaszemeit hozzákeverve az elvetendő magokhoz, elszórták, és újabb boronálással betakarták a búzamagokat.
Várjuk a csírázásukat, reméljük, hótakaró is érkezik majd rájuk, hogy tavasszal – a Nap sugarait magukba fogadva – növekedésnek induljanak. S aztán nyáron a fényt, s a hőt magukba gyűjtsék és kalászt érleljenek.