Napraforgósokkal a magyarok nyomában, Horvátországban
Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek

Megvalósulási időszak: 2022. május 23–26.
Pályázati azonosító: HAT-19-01-0441
Elnyert támogatás: 1 990 500 Ft

Kivártuk, hogy megvalósulhasson, és bár nem teljesen úgy és akkor, ahogyan gondoltuk, de a lényeg, hogy a korábban elnyert HAT-19-01-0441 Határtalanul! pályázati forrásból 7. osztályunk eljuthatott Horvátországba, és a közös horvát-magyar történelmi múlttal való ismerkedés során egészen az Adriáig kalandozott.
A Muraközben ellátogattak az Erdődyek és a Zrínyiek egykori birtokaira, Varasdra és Csáktornyára, felkeresték Zágráb magyar vonatkozású emlékeit. Az egykori „magyar tengerpartra” utaztak: Abbázia és Fiume magyar múltjának titkaival ismerkedtek.
Célunk: a magyar kulturális örökségek felkutatása Horvátországban, a nagymúltú magyar történelmi személyek, családok megismerése volt.

Ezúton is nagyon köszönjük az Emberi Erőforrások Minisztériuma (a továbbiakban: Támogató) megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a lehetőséget!

A pályázat célja a magyarországi köznevelési intézményben nappali rendszerű oktatásban részesülő, a 7. évfolyamon tanuló diákok Románia, Szlovákia, Szerbia, Ukrajna, Szlovénia vagy Horvátország magyarlakta területeire irányuló tanulmányi kirándulásának támogatása.

A 2022. június 02-án megtartott élménybeszámolón a szülők is részt vettek.            ••••►  Képes beszámoló