Iskolánk a Határtalanul! program 2022. évi „Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek” című pályázati kiírásán 2.757.900 Ft támogatást nyert el, amely összegből Horvátországba szervezünk tanulmányutat a 7. osztály számára.  

Napraforgósokkal a magyarok nyomában, Horvátországban
Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek

2022. szeptember 01 – 2023. augusztus 31.

Pályázati azonosító: HAT-KP-1-2022/1-001640
Elnyert támogatás: 2.757.900 Ft

a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. a Határtalanul! program keretében a külhoni magyarsággal kapcsolatos ismeretek bővülésének elősegítésére kiírt nyílt pályázaton.
 
A pályázat célja a magyarországi köznevelési intézményben nappali rendszerű oktatásban részesülő, a 2022/2023. tanévben 7. évfolyamon tanuló diákok Románia, Szlovákia, Szerbia, Ukrajna, Szlovénia vagy Horvátország magyarlakta területeire irányuló tanulmányi kirándulásának támogatása.

A 7. osztályosaink a Muraközben ellátogatnak az Erdődyek és a Zrínyiek egykori birtokaira, Varasdra és Csáktornyára, felkeresik Zágráb magyar vonatkozású emlékeit. Az egykori „magyar tengerpartra” utaznak: Abbázia és Fiume magyar múltjának titkaival ismerkednek.
Cél: a magyar kulturális örökségek felkutatása Horvátországban, a nagymúltú magyar történelmi személyek, családok megismerése.