Kedves Szülők!

1. A gimnáziumi felvételihez az Általános iskolai adatbegyűjtő lap középfokú iskolai jelentkezéshez dokumentumot minden diáknak a saját iskolájában szükséges leadni mindkét szülő és a gyermek aláírásával.

2. A felvételi folyamatnak ezután a Napraforgó Waldorf Gimnáziumban van egy írásbeli és egy szóbeli szakasza:
Tanulói motivációs levél megfogalmazása, ami tartalmazza a diák életútjának eddigi fontosabb állomásait, érdeklődési területeit, jövőbeli terveit, valamint azt, hogy miért szeretne Waldorf-iskolában továbbtanulni.
Szülői motivációs levél csatolása, amelyben a szülők megfogalmazzák, miért választanák a Waldorf-felső tagozatot gyermekük számára, milyen képük alakult ki a Waldorf-iskoláról és milyen formában tudják támogatni a közösség életét és munkáját.
– Egy egyszerűsített jelentkezési lapot is kérünk, melyet a motivációs levelekkel együtt legkésőbb 2021. 02. 12-ig kell eljuttatni iskolánk titkárságára (Postacím: 4028 Debrecen, Kút u. 19.). A jelentkezési lap megtalálható az iskola honlapján, valamint nyomtatott formában az iskola titkárságán.

A szóbeli szakaszra, a  Találkozás Napjára 2021. 02. 25-én (csütörtökön) 9 órától kerül sor iskolánkban.
A felvételi beszélgetésen („küszöbbeszélgetés”) az iskolánkból érkező diákok az őket fogadó tanárokkal együtt tekintenek rá az itt töltött évek alatt végzett munkájukra, és megfogalmazhatják terveiket az előttük álló 5 évre.
A más intézményekből jelentkezők esetében célunk, hogy megismerjük a diákok egyéniségét, érdeklődését, szüleik nyitottságát a Waldorf-pedagógia iránt.
Ezzel párhuzamosan művészeti foglalkozások keretén belül figyeljük meg a jelentkezők szociális képességeit, kompetenciáit, valamint nyelvi kifejező képességét, mellyel megfigyeléseiket el tudják mondani. A diákoktól azt reméljük, hogy kreativitásukat mind önálló, mind csoportmunkában meg tudják mutatni, érzékenyen nyilvánulnak meg a változásokban való részvételre, önismeretük megnyilatkozik.
A szülőkkel folytatott beszélgetés során a Waldorf-pedagógia és a közösségi szempontok felé való nyitottságot, a közösséghez való csatlakozás kereteit és szabályait, valamint a szülői vállalásokat egyeztetjük.
További részletek:       ••••