Kedves Közösségünk!

Örömmel értesítünk Benneteket arról, hogy Dudával, nádi hegedűvel – dudaoktatás és népzene a Napraforgóban projektcímmel az iskolánkat fenntartó „JÓ RITMUS” Alapítványt a Csoóri Sándor Alap kezelő szerve és az Emberi Erőforrások Minisztériuma 1.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette.

Pályázati azonosító: CSSP-ZENEOKTAT-2020-0197

Célunk: egy diákokból álló zenekar létrehozása, mely főleg népzenei csokrokat, táncdallamokat tanul meg furulyán, dudán, Debrecen és Hortobágy környékének dudás hagyományainak, a magyar nyelvterület kiemelkedő dudás alakjainak és játékstílusuknak megismerése, a tárogató használata az Alföld, Dél-Alföld, Felvidék területén a népzenében és a történelmi hagyományokban.
Foglalkozások: 10 hónapon át heti 2-2 órában két oktatóval, egyéni és kiscsoportos foglalkozások keretén belül.
Célcsoport: a téma iránt érdeklődő közép- és felső tagozatos diákjaink, az iskolánkhoz kapcsolódó szülői kör és a régiónk hangszeres népzenét tanulni vágyó érdeklődői.
Tervezett költségek: dudáink, tárogatóink felújítása, valamint új tárogatók, dudák, új hangszerek, a zenekari előadásokhoz megfelelő hangosítás beszerzése. A hangszeroktató pedagógusok, megbízási és a szakmai továbbképzés díja.