Ahogy arról korábban már hírt adtunk, Waldorfia 2022-ben egész éven át tartó országos bemutatókkal és programsorozattal ünnepli a Bothmer-gimnasztika 100 éves évfordulóját. Az év során havonta kerül sor egy-egy szombaton Bothmer-bemutatókra és workshopokra az ország különböző városainak Waldorf-iskoláiban. A programsorozat következő állomása a mi iskolánk lesz Debrecenben, október 8-án, szombaton, reméljük, hogy sok érdeklődő szülő, tanár, diák részvételével.
A részvétel ingyenes, de önkéntes hozzájárulást szívesen fogadnak a szervezők a helyszínen.

A műhely a Bothmer100 eseménysorozat keretében valósul meg. A részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött – ITT tudtok regisztrálni. Kérünk Benneteket, hogy legkésőbb október 05. (szerda) estig regisztráljatok, ha szeretnétek jönni.

A nap felépítése:
10.00-11.30 workshop  Testtartás, Mi mozdít bennünket? Tudatosság
11.30-12.00 szünet
12.00-13.30 workshop  A térirányok jelentésrétegei, Középen állni Egyensúly
13.30-14.00 ebédszünet
14.00-15.30 workshop  Elengedés, Vezetés-vezetettség, Együtt mozdulni Bizalom & felelősség

A műhelynek részvételi díja nincs. Emellett ha valaki szeretne hozzájárulni a képzés Bothmer100 eseménysorozatához, adományként megteheti.
Várunk mindenkit szeretettel!

A Bothmerről röviden:
A Bothmer-gimnasztika elnevezés Fritz Graf von Bothmer (1883-1941) nevéhez kötődik, aki a stuttgarti első Waldorf-iskola tornatanára volt. Rudolf Steinerrel együttműködve fejlesztette ki az egyes életkoroknak megfelelő mozgásgyakorlatokat az 1920-as években. Arra törekedett, hogy a sport, a torna és a játék legyen a fejlődés és a nevelés eszköze. A 32 alapgyakorlat a gyermek és a fiatal mozgásfejlődését követi, segíti, illetve erősíti. Gyakorlásuk archetipikus formák megtapasztalásához vezet, melyek világosságot, nyitottságot és erőt közvetítenek a mai ember felé is. Elsajátításuk során a térérzékelés finomodik, a mozgást tudatosság hatja át. Az ember a teret mint eleven minőséget tapasztalja meg, s így benne önmagát is egészebbnek élheti meg. A test tudatos fejlesztése kihat a lélek és a szellem területeire is.”
A Bothmerről részletesen ITT tudtok olvasni magyarul, ITT pedig angolul és németül.