Szerdán a 6. osztály a Hortobágyi Vadasparkba látogatott el. Egy csavaros fűzfát ültettünk el, ami olyan magas volt, hogy az egyik apuka külön furgonnal utaztatta el a helyszínig. A fűzfák szeretik a vizet, ezért a vadaspark központjához közeli kis tó partján kapott helyet.
Amikor az osztály elfurulyázott pár dalt, a vadlovak megindultak felénk, átgázoltak a tavon, mintha csak szemügyre akartak volna venni bennünket. A többi ott élő állat már nem volt olyan szerencsés, hogy közvetlen közelről hallgathatta volna a furulyaszót, mégis mindegyikük „megmutatta” magát. A róka kíváncsian a szemünkbe nézett, a sakál is odakocogott hozzánk, a farkasok is feltápászkodtak és előmerészkedtek a fák árnyékából. A pelikánetetést közvetlen közelről nézhettük végig. Nagyon sok érdekes dolgot tudtunk meg az állatokról. A program végeztével a játszótéren bemutattuk Betti néninek „zsonglőrtudományunkat”, ami igazi kihívás volt abban az erőteljes pusztai szélben.
Köszönet Betti néninek és Király Dávidnak a Vadaspark részéről a nagyszerű programért, köszönet a fáért és a szállításért Farkas Józsefnek. Egy szép élménnyel gazdagodtunk.

Kálmánné Csajbók Anikó
6.o. osztálytanító

LÉLEKzetFÁK faültetési projekt   ••••►