A Napraforgó Waldorf Általános Iskola, Gimnázium és AMI rendkívüli felvételi eljárást ír ki 2019/20-as tanévben induló 9. osztályához csatlakozni kívánó tanulók számára. 

A jelentkezés feltételei a korábbival azonosak: kézzel írott önéletrajzot és motivációs levelet várunk a diákoktól, kézzel írt motivációs levelet várunk a szülőktől. 

Egy egyszerűsített jelentkezési lapot is kérünk, melyet a motivációs levelekkel együtt legkésőbb 2019. 05. 06-ig kell eljuttatni iskolánk titkárságára. A jelentkezési lap megtalálható az iskola honlapján, valamint nyomtatott formában az iskola titkárságán.  

Emellett kérjük az általános iskola 5. évfolyamától szerzett bizonyítványok csatolását is.  

A diákokat szüleikkel együtt személyes beszélgetésre hívjuk, ennek kezdési időpontja május 7. (kedd) 8.00 óra.

A felvételi beszélgetésen („küszöbbeszélgetés”) célunk, hogy megismerjük a diákok egyéniségét, érdeklődését, szüleik nyitottságát a Waldorf-pedagógia iránt.

A szülőkkel folytatott beszélgetés során a Waldorf-pedagógia és a közösségi szempontok felé való nyitottságot, a közösséghez való csatlakozás kereteit és szabályait, valamint a szülői vállalásokat egyeztetjük.
Emellett művészeti foglalkozások keretén belül figyeljük meg a jelentkezők szociális képességeit, kompetenciáit, valamint nyelvi kifejezőképességét, mellyel megfigyeléseiket el tudják mondani. A diákoktól azt reméljük, hogy kreativitásukat mind önálló, mind csoportmunkában meg tudják mutatni, érzékenyen nyilvánulnak meg a változásokban való részvételre, önismeretük megnyilatkozik.

Napraforgó Waldorf Iskola