Ezen a héten tervezéssel, tudatos vásárlásoddal kerüld el az élelmiszerpazarlást!
Próbáld, ki, hogy milyen az, ha egy héten csak egyszer vásárolsz!
Milyen lépéseket tehetsz?
– készíts leltárt az otthon található élelmiszerekről, alapanyagokról,
– gondold át, milyen szezonális zöldségeket, gyümölcsöket találsz a piacon,
– keress ezekhez, s maradékok felhasználására alkalmas recepteket,
– szánj időt a tervezésre, készíts menütervet a hét étkezéseihez,
– ehhez készítsd el a bevásárlólistádat!
Kiadványajánló:
A felmérések szerint az Európai Unióban keletkező élelmiszerhulladék 53%-a a háztartásokban keletkezik. Erről is olvashatsz Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Maradék nélkül az élelmiszerpazarlás ellen című kiadványát, ahol gyakorlati tanácsokat is kaphatunk az élelmiszerhulladékok csökkentésért.
A kiadvány megtalálható az iskolai könyvtárban.
Jó tervezést, és jó olvasást!
Zöld üdvözlettel: a Bocskorszíj Társaság
ZÖLD KIHÍVÁSOK 2017/18-33 – ÉLELMISZERPAZARLÁS