LÉLEKzetFÁK


NŐJENEK A FÁK AZ ÉGIG, LÉLEKTŐL LÉLEKIG!


 

A LÉLEKzetFÁK 3. ELÜLTETETT FÁJA (2017.04.18.)

Ezen a héten a Ciróka családi Napközit ajándékoztuk meg egy LÉLEKzetFáVAL. A kis barkafa nem terebélyes lombjáról, vastag törzséről lesz emlékezetes, hanem arról a meséről, amit néhány hajdúszoboszlói család szőtt azért, hogy gyermekeik méltó helyen tölthessék hétköznapjaikat. Legyen ez a fa sokak számára útjelző is!

Mentés

Elvalaszto napraforgo kek

BEMUTATKOZUNK

Fák, Fény, Föld… Emberiség. Mind EGY, s nem mindegy, hogyan veszünk részt, hogyan vállalunk felelősséget Önmagunkért, cselekedeteinkért.
Az elmúlt hónapokban az iskolai ÖKO/pályázati csoport lelkes, tenni akaró szülőkkel és önkéntesekkel egy egyre bővülő körben ápolta, növelte, érlelte a gondolatot, hogy szeretnénk egy hosszú távú, közösségen túlmutató faültetési programot megvalósítani és hagyománnyá tenni az iskolában. Így jött létre a LÉLEKzetFÁK projektünk.

A LÉLEKzetFÁK 1. ELÜLTETETT FÁJA (2017.03.27.)

A LÉLEKzetFÁK első elültetett fája a legnagyobbaktól a legkisebbeknek érkezett. A 8. osztállyal lélekben is készültünk erre a napra, a faültetést valamiféle ünnepnappá szerettük volna emelni, olyan elemekkel akartuk gazdagítani, amit csak mi, waldorfosok tudunk adni.

Mentés

LÉGZÉS, LÉLEK, RITMUS, JELENLÉT

A Waldorf-pedagógiában és -emberszemléletben meghatározó jelentősége van a helyes ritmusnak, a gyerek életkori sajátosságaival, testével, lelkével, szellemével, az őt körülvevő világgal, a természettel való harmonikus „együttlélegzésnek”.

A FIÚ, AKI FÁKAT ÜLTET

AZ ÉV EMBERE EURÓPÁBAN 2015-BEN
Felix Finkbeiner sok millió fa ültetésével küzd bolygónk megmentéséért. A Reader’sDigest neki adományozta a huszadik Az év embere Európában díjat, így ő lett a legfiatalabb tagja annak a különleges társaságnak, amely azért tevékenykedik, hogy jobb hely legyen a világ.

A LÉLEKzetFÁK 2. ELÜLTETETT FÁJA (2017.04.04.)

Egy esőmentes tavaszi napon a Siketek Óvodájában a 8.-os gyerekek egy mesét jeleltek el, és egy LÉLEKzetFÁT ültettek el. Megható és csodálatos volt minden perc, amit a csillogó szemű apróságokkal töltöttünk el. A mesék és a csend világa között, reméljük, mi is hidat és "mesét" teremtettünk, bebizonyítva, hogy a híd mi mindannyian magunk vagyunk és lehetünk a két világ között.

Mentés