Ezen a héten figyelj arra, hogy sok nyers gyümölcsöt, zöldséget fogyassz!
Mit?
A tél szezonális termékeit, például: (téli) almát, birsalmát, céklát, mindenféle káposztát, póréhagymát, sütőtököt, fekete retket, zellert, répát.
Miért?
Ezek és így válhatnak leghatásosabban testünk építőköveivé.
Hogyan?
Készíts salátát, turmixot, gyümölcs- vagy zöldséglevet, mártogatós krémhez zöldségpálcikát!
Tudod, hogy…
– a sárgarépa nemcsak a szemnek és a bőrnek kedvez, de ásványi anyag- és vastartalma miatt immunrendszerünk egészét is erősíti?
– a sárgarépa eredetileg lila volt?
Erről itt olvashatsz érdekes részleteket réparágcsálás közben: https://index.hu/tudomany/til/2015/04/14/a_sargarepa_eredetileg_lila_volt
Jó kísérletezést és jó étvágyat kívánunk!
Zöld üdvözlettel: a Bocskorszíj Társaság
ZÖLD KIHÍVÁSOK 2018/19-20 – ZÖLDSÉG-, GYÜMÖLCSFOGYASZTÁS