A NapraFarm akácültetvénye, a gazdaságbeli egyéb munkák és a környéken még fellelhető valódi erdő adott otthont és feladatot, tanulmányi helyszínt a gyakorlathoz tizedikeseinknek az erdészeti gyakorlaton. Tavasszal az előző évfolyam, és most e csapat kitartó munkájának köszönhetően elmondhatjuk, hogy sehol a környéken nincs még egy olyan szépen ápolt faültetvény, mint az iskolai biogazdaságban. Ezen kívül sokat haladt az állatok itatását, és az alakuló gyümölcsös erdőkert öntözését szolgálni hivatott vízvezeték lefektetéséhez az árok kiásása is.
Diákjaink fát vágtak, oszlopot és sorompófát kérgeztek, learatták a kert padlizsántermését, és a természet ajándékaként termett galagonyából is gyűjtöttek teának valót.
A záró napon ellátogattunk egy védett tölgy-kőris-szil ligeterdőbe, ahol átérezhettük, hogy mitől is különleges egy valódi erdő, hallgattuk a fák meséit, és megpróbáltuk megfogalmazni, hogy mitől lesz majd az általunk ápolt faültetvény igazi erdővé, és hogyan tudjuk a gazdaságba átültetni a természetes erdő fajgazdag sokszínűségét egy erdőkert formájában.