SZENT GYÖRGY-NAPON AZ EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁSRÓL
ismeretterjesztő előadás
EFOP-1.8.5-17.2017-00210
Menő menza a Napraforgó Waldorf Iskolában
A Szent György-napi Forgatag legzöldebb és legkeresettebb helyszínének bizonyult a Menő menzák Egészségstand, ahol Zsanda Emília dietetikus ismeretterjesztő előadása mellett számtalan egészséges ételből készült étel megkóstolására adódott lehetősége az érdeklődőknek.
A kóstolással egybekötött előadáson és egyéni tanácsadásokon változatos alapanyagokból készült falatkák és italok sorakoztak a „zöld” asztalokon: úm. sokmagvas keksz, nyers zöldségek és gyümölcsök, aszalt gyümölcsök, zöldség- és gyümölcsturmixok, zöldségkrémek, teljes kiőrlésű kenyér, gabonatejek.
Az előadáson szó esett ezek élettani fontosságáról és szervezetben betöltött szerepükről is.
Az ismeretterjesztés egyik izgalmas kérdésköre a receptbörze volt, melynek főbb kérdései az alábbiak voltak: mi hogyan készült, mit hogyan készítsünk el, mit mivel együnk.
Az előadáson, a salátabár és az egészségstand kóstolójában részt vevők zárásként egy 13+1 kérdésből álló, az egészséges táplálkozásról és ételekről szóló gasztrokvízt töltöttek ki.
Az egészséges ételek mellett vérnyomás- és testsúlymérést is végeztek önkénteseink és szükség esetén tanácsokkal látták el a látogatókat.
PÁLYÁZATOK, PROJEKTEK: ••••►