automentes-nap1

Autómentes Világnap, avagy miért jobb gyalog vagy kerékpárral? Fejben, azt hiszem, mindenki tudja a válaszokat, a környezetterhelés számadataival tele a világ. Csak hát ezek a rohanó mindennapok…
Én pont ezért imádom a bringát: mert ebben a rohanó világban is ad kellő szabadságot-gyorsaságot, ugyanakkor lehetőséget: hogy beszippantsam a levegőt, megálljak elmélyülni, ha érdekeset látok, hallok, így ezerszer jobban érzékelhetem a KÖRnyezetem, mint autóból.
Valahol ott lakozik benne a Waldorf-pedagógia is, hiszen lényege, hogy minél több érzéket kapcsoljunk be, ébresszünk fel általa. Egyszerre van benne jelen egyensúlyérzéket fejlesztő mozgás, kipufogógáz nélküli, környezetbarát közlekedés, gyorsaság és lassúság.
Számomra  a kerékpár nem csak egy eszköz – olyan, mintha a paripám lenne.
Gyerekeimmel együtt esőben, szélben, jeges úton vagy napsütésben mindennapi “szállítónk” és „karbantartónk”.
Persze érthető, hogy a nagy távolság sokakat autóhoz köt.
Mégis arra kérünk, legalább  az Autómentes Világnapon próbáljatok meg minél  többen kerékpárral érkezni – cserébe egészséges gyümölcsök és frissebb közérzet várnak az iskolában.
Jelenlegi tárolónkat kinőttük, de erre a napra elkészül egy alacsony korlát, melyhez szintén rögzíthető lesz a „modern paripa” a tanári szoba alatti sávban.
Az Autómentes Világnapot iskolánkban szeptember 26-án rendőrségi szakemberrel, játékkal és sok vidámsággal ünnepeljük, reggel a gyalogosan vagy kerékpárral érkezőket idén is friss gyümölccsel, finomságokkal fogadjuk. Várunk Benneteket szeretettel!
Hegedűsné  Tóth Judit
osztálytanító

automentes-nap2

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés