CSÜCSÖKTÁJI KALAND

Ha szeretnél egy elszánt, bármire kapható csapat tagja lenni, ha szeretnél minden próbát kiállni, hogy elérhesd a célod, ha szeretnéd, hogy a jó győzedelmeskedjen a gonoszság felett, akkor itt a helyed!
Nem lesz másra szükséged, mint jókedvre, elszántságra és a képzeletedre. Közöttünk bárki lehetsz!

Nyári, napközis tematikus drámatábor általános iskolásoknak

Időpont: 2019. 06. 17-21. minden nap 8-16 óráig
Helyszín: Csokonai Színház
Életkor: 9-12 éves korig – 3., 4. vagy 5. osztályt végzettek (minimum 12, maximum 25 fő)
A tábor díja: 25.000 Ft/ fő, mely tartalmazza a napi három étkezést
Jelentkezési határidő: 2019. június 12. (szerda) a következő e-mail címen: gemza.melinda@csokonaiszinhaz.hu vagy varga.nikolett@csokonaiszinhaz.hu

Kérjük, hogy az első napon hozza magával a tábor teljes díját, illetve a kitöltött szülői nyilatkozatot és az adatvédelmi nyilatkozatot, melyet a jelentkezéskor küldött válasz e-mailben talál.
A tábor célja nem egy előadás létrehozása, hanem a gyerekek készség- és képességfejlesztése, érzékenyítése a drámapedagógia eszközeivel. Hangsúlyt kap az önkifejezés, a kreativitás, a fantázia. Olyan témákon gondolkodunk együtt, melyek a gyerekek életében is fontos szerepet játszanak: a barátság, testvériség, a közösség, a szeretet, a próbák leküzdése.
A hét során egy (a gyerekek korának megfelelő) történettel dolgozunk, amelyet közösen kerekítünk, és a résztvevők ötleteit, gondolatait felhasználva jutunk el közösen a megoldásig.
A tábort a debreceni Csokonai Színház két színházi nevelési szakembere vezeti.

Gemza Melinda
Immár hatodik éve vezetem a debreceni Csokonai Színház ifjúsági programját a CSIP-et, melynek során osztálytermi előadásokat, drámaórákat vagy éppen drámacsoportot vezetek.
Az óvodapedagógusi és tanítói diplomák megszerzése után a Károli Gáspár Református Egyetem színháztudomány mesterképzésén végeztem. Drámapedagógiát Kaposi Lászlótól, Cziboly Ádámtól és Bethlenfalvy Ádámtól tanultam, és különböző szakmai kurzusokon képeztem magam.
Nagyon fontosnak tartom a fiatalokkal való munkát, és együttgondolkodást, mert az eddigi munkám során azt tapasztaltam, hogy igazán őszinte válaszokat adnak azokra a kérdésekre, amelyek mindannyiunkat foglalkoztatnak, ha van valaki, aki meghallgatja őket.

Varga Nikolett
A Csokonai Ifjúsági Programhoz (CSIP-hez) 2018-ban csatlakoztam, előtte színjátszó csoportokban, iskolákban és gyermek és ifjúsági táborokban tartottam drámapedagógiai foglalkozásokat. A CSIP-nél főként drámaórákat, és színházi előadásokhoz feldolgozó foglalkozásokat tartok, emellett a színházi nevelési programjainknak a szervezéséért is felelős vagyok.
A Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi karán végeztem magyar nyelv és irodalom tanári szakon, drámapedagógusnak pedig Magyar Drámapedagógiai Társaság képzésén és különböző szakmai kurzusokon tanultam.
Mivel a hétköznapok szűk órakeretei nem adnak igazán lehetőséget a kreativitás, fantázia és a személyiség fejlesztésére, a drámatábort azzal a céllal tervezzük, hogy a fiataloknak egy egész héten keresztül önfeledt játékokban és az együtt gondolkodás örömében legyen részük, miközben megismerik egymást és magukat.