„Minden egyes cselekedet számít. Minden nap, minden ember tehet a változásért!”
(
Dr. Jane Goodall)

Szeptember 24-én újraindul a Jane Goodall Intézet, az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet által közösen meghirdetett „Passzold vissza, Tesó!” elnevezésű, használt mobiltelefon visszagyűjtő kampánya. Következő, immár harmadik szakasza 2020. szeptember 24-én indult, a Gorillák Nemzetközi világnapján.
A kezdeményezés eredményességét mutatja, hogy 2018 óta több mint 600 helyszínen összesen 2,5 tonna mobiltelefont gyűjtöttek a résztvevők.

„A használt készülékek kincset rejtenek, többek között 17 féle fémet lehet visszanyerni belőlük, például aranyat, ezüstöt, palládiumot, rezet. A mobiltelefonok előállításához szükséges nyersanyagok, például a koltán bányászata Afrikában veszélyeztetett fajok (pl. gorillák, bonobók és csimpánzok) élőhelyét, fennmaradását és a helyi közösségek érdekeit fenyegetik. Ezt a folyamatot szeretnénk megfékezni, ha ugyanis a használt mobiltelefonokban található fémek újrahasznosítása nagyobb mennyiségben valósul meg, akkor az előállításukhoz szükséges ércek bányászata várhatóan csökkenni fog.”

Forrás: https://humusz.hu/hirek/passzold-vissza-teso-gorillak-vilagnapjan-indult-ujra-kampany/27239

A gyűjtőpontokról ITT tájékozódhattok.

Zöld üdvözlettel: a Bocskorszíj Társaság

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2020/21-05 – PASSZOLD VISSZA, TESÓ!

TOVÁBBI ZÖLD KIHÍVÁSOK   ••••►