Ezen a héten egy európai hulladékcsökkentési kezdeményezésre hívjuk fel a figyelmed. Ismerkedj meg a kezdeményezés idei céljaival, a szervezők segítő gondolataival:

“Az Európai Hulladékcsökkentési Hét 2018. november 17-25. között kerül megrendezésre. Az idei év kiemelt témája a veszélyes hulladékok megelőzése, „Méregtelenítsünk” szlogennel.
A fókusztéma főként a háztartásokban keletkező veszélyes hulladékokra próbálja felhívni a figyelmet. A veszélyes hulladékok nagyobb kockázatot jelentenek az egészségünkre és környezetünkre, mint a más típusú hulladékok. Így kiemelten fontos, hogy csökkentsük a veszélyes összetevőkkel rendelkező termékek fogyasztását, valamint gondoskodjunk róla, hogy ezek megfelelően legyenek ártalmatlanítva. A Hét kiemelt témája arra hívja fel a figyelmet, hogy csökkentsük e termékek használatát közvetlen környezetünkben, például a fürdőszobában, konyhában, fészerben vagy garázsban.

Hulladéktípusok, melyek kapcsán akciókat lehet létrehozni:
– takarítószerek,
– sütőolaj,
– fénycsövek/izzók,
– E+E (elektronikai hulladék),
– gyógyszerek,
– festékek.

A kiemelt téma mellett természetesen örömmel fogadjuk egyéb, a hulladék keletkezésének megelőzésére, a keletkezett mennyiség csökkentésére, a termékek újrahasználatára és azok újrahasznosításának fontosságára felhívó akció ötleteket.”
Itt olvashatsz további információkat a kezdeményezésről: http://szelektalok.hu/tag/europai-hulladekcsokkentesi-het/
Ha az segíti az elhatározásodat, a honlapon vállalásokat is tehetsz a hétre, de egész évre vonatkozóan is.

+ 1 cikkajánló a kezdetekhez
https://hulladekmentes.hu/2018/09/11/vegyszermentes-takaritas-zero-waste-modra-hogyan-kezdd-el/

Jó hulladékcsökkentést!

Zöld üdvözlettel: a Bocskorszíj Társaság

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2018/19-11EURÓPAI HULLADÉKCSÖKKENTÉSI HÉT

TOVÁBBI ZÖLD KIHÍVÁSOK   ••••►