Ezen a héten gondolkodj a Földről, majd tudatosan is tégy valamit a Földért!
A kihívással a Földünkért világnaphoz csatlakozunk.

Mi ez?
Az első környezeti világtalálkozó (1992 Rio de Janeiro) előtt a dalai láma indította útjára a Földünkért kezdeményezést. Üzenetében a gondolkodásunk megváltoztatását, az egészet szem előtt tartó nézőpont kialakítását tekinti kulcstényezőnek.

„Olyan globális kérdések esetén, mint a Föld megőrzése, és igazából minden probléma kezelésekor, az emberi tudat kulcstényező…
A külső környezet megváltozása érdekében először magunkban kell változtatni… A természeti erőforrások pusztítása a tudatlanságból, a Föld élőlényei iránt tanúsított tisztelet hiányából és a mohóságból származik. Először arra kell törekednünk, hogy ezeket a tudatállapotokat legyőzzük, ráébredjünk lényeket nem bántani, és felismerni az együttérzés szükségességét… A probléma holisztikus megközelítésére van szükség, vegyítve a szereteten és együttérzésen alapuló egyetemes felelősségérzettel.” 

Könyvajánló
Jostein Gaarder: Anna világa

A könyv alcíme (Történet a földgolyó klímájáról és környezetéről) mutatja, hogy világunk egyik fő kérdése, a környezetvédelem témája kerül a könyv középpontjába. Anna álmaiban unokájával találkozik. Megismerve a jövőbeli világot elhatározza, hogy neki itt a jelenben kell tennie azért, hogy az unokájának jobb sorsa legyen.

Zöld üdvözlettel: a Bocskorszíj Társaság

Letoltheto PDF    ZÖLD KIHÍVÁSOK  2017/18-7 – FÖLDÜNKÉRT VILÁGNAP

 

TOVÁBBI ZÖLD KIHÍVÁSOK   ••••►

Mentés