Szeptember közepén titokzatos előkészületekkel és hatalmas erőbedobással kezdte meg a zakuszkafőzést a 8. osztály. A hagyma „ellen” is volt védőfelszerelésük. A legnagyobb kihívást a padlizsánkapargatás jelentette, még a slime-nál is „makacsabb” érzés volt! De mindenki igazi hősként küzdötte végig a kétnapos munkálatokat.
Az érdeklődők némi adomány fejében juthattak az idei finomsághoz, mellyel osztálykirándulásukra gyűjtenek a gyerekek ily módon.

Nem sokat tétlenkedtek a tanulók, a zakuszka után múlt héten újra munkához láttak és szilvalekvárt készítettek. A zakuszka bevételének egy részéből megvették a szilvát amit ők maguk szedtek , majd nagy erőkkel nekiláttak a mosás-magvazás-moncsikolás folyamatának. Két nagy üstben rotyogott a szilva egész nap! A munkát nagyban megsegítette egy elmés kavarószerkezet, ezáltal nem fröcskölték össze magukat a forró szilvalekvárral. Már jócskán sötét volt, mire üvegekbe tudták tölteni a fiatalok a teljes mennyiséget. Még díszítik az üvegeket, de nemsokára már árulják is, mellyel további adományokat gyűjtenek az osztálykirándulásukhoz.

Kálmánné Csajbók Anikó
8.o. osztálytanító