Iskolánk az elsők között volt Magyarországon, mely csatlakozott az 1994-ben életre hívott nemzetközi WOW-day programhoz. A kezdeményezés a Waldorf-mozgalom olyan intézményeinek, projektjeinek támogatását, tűzte ki célul világszerte (innen a név is: Waldorf One World), melyek valamilyen okból szükséget szenvednek.  Mivel ez a nap nálunk a gyerekek szervezésére, ötleteire épül, évek óta szorosan kapcsolódik a diákönkormányzat működéséhez. A program általános célkitűzéseiről ITT olvashattok részletesebben. 

A Waldorf100 jubileumi évhez kapcsolódva az iskolánk az elmúlt hónapokban 520 képeslapot küldött szét a világ különböző országaiban lévő Waldorf-iskolákba. A fennmaradó kb. 600 képeslapot szeretnénk még ebben a tanévben célba juttatni. A WOW-day keretében arra kérjük a családokat, hogy legalább egy képeslap árával (350 Ft) támogassák ezt a nagyszerű, földrészeket összekötő kezdeményezést.
Ezen a napon a DÖK (5-9.o.), tanulók és tanárok kisebbeknek és felnőtteknek készítenek különböző programokat (kézműves foglalkozás, akadálypálya, arcfestés, kiállítás, teaház). A programot számháború zárja majd. A nap keretében a Világjáró önkéntesek programmal több európai országból érkeznek hozzánk önkéntes fiatalok, akik mesélnek önmagukról, az országukról, a vállalt feladatukról.
Az idei évben egy nepáli Waldorf-iskola számára gyűjtünk pénzbeli adományt, amit sok szeretettel küldünk majd számukra.