A 6. osztály a tanévet történelemepochával kezdte, melynek középpontjában a római kultúra állt. Ehhez kapcsolódva az osztály római táborba indult a Gödöllő melletti Domony-völgybe. Szigorú napi beosztás és „spártai” körülmények mellett jó hangulatú foglalkozások színesítették a napjaikat.
Az alaki gyakorlatok próbára tették még a legedzettebb fiainkat is, mert a figyelem erősítése, a csend megtartása és az akarat edzése dolgoztatták őket nap mint nap.
Az alaki gyakorlatok mellett kézműves foglalkozásokat (agyag mécses-, póló- és pajzskészítés), gyógynövény és gomba megfigyelő és felismerő túrákat szerveztek és meglátogattak egy régi, elhagyatott katonai légvédelmi bázist.
Mindemellett rendhagyó történelemórák keretében ismerkedtek meg a gyerekek a római régió felépítésével, fegyvereivel, szokásrendszerével és hadászati stratégiákkal.
A közös szállás, a római étkezési forma és ételek, a hideg idő edzette és készítette fel a gyerekeket a barbárok (szülők) ellen vívott, zoknibombákkal történő végső nagy csatára.
Elfáradva, sok élménnyel és az egység erejében megszületett akarattal lettek gazdagabbak.