A 10. Szent György-napi Forgatagon az Ökoterem idei témája a Méhek évéhez kapcsolódóan a méhek világa volt. A Természettárral közösen rendezett kiállításnak az volt a célja, hogy minél több érdekes kapcsolódási pontot tudjunk megmutatni, mielőtt megérkezik iskolánkba a bemutatókaptár a méhcsaláddal.
Önállóan, feladatokkal vagy közösen beszélgetve is végig lehetett járni a tárgyakat. A beporzás fontos feladatával kezdtünk, megmutattuk a méhek és a mézek típusait, a legjobb mézelő növényeket, a méhészkedés eszközeit, a méhek másik ajándékát, a méhviaszt, s annak gazdag alkalmazását a gyertyától a krémekig.
Sokan segítettek itt abban is, hogy elkészüljön iskolánk saját társasjátéka. De persze a mézkóstoló volt a legnépszerűbb program. Köszönet ezért is a méheknek!
Azóta folyamatosan látunk kisebbeket-nagyobbakat a bemutatókaptár körül a méhek röptét figyelni. Reméljük, ezzel a sok élménnyel, feladattal, megfigyeléssel mi is hozzájárultunk a méhek védelméhez! S az a legjobb, hogy ez a megfigyelés a szabadban egész nyáron folytatható közös programja lehet a családoknak. Méhmegfigyelésre fel!      ••••
 
Zöld üdvözlettel, a Bocskorszíj Társaság!