Sokszor okoz fejtörést , hogy hogyan tudunk olyan értelmes aktív elfoglaltságot találni a nyárra, ami a gyerekek testét, lelkét, szellemét építi. Innen jött az ötlet, hogy szülői kezdeményezésre és az iskola támogatásával nyári napközis tábort szervezzünk, ahol a gyerekek a már ismert környezetükben, biztonságban tudnak eltölteni 1-2 hetet osztálytársaik, barátaik, testvéreik és iskolatársaik társaságában szakképzett, óvó kezekben.
3 egymást követő táborhetet terveztünk 2017. június 26 – július 24. között.

A 3 táborról röviden:

  1. Középkori Élet Lovagi tábor 2017. június 26- 30.
A táborba várunk mindenkit, aki a magyar történelem iránt érdeklődik, aki szeretne megismerkedni a 14.században hazánkban használt fegyverekkel, páncélokkal, a vitézi kultúrával A gyermekek megismerkednek  a középkori történelmi hagyományokkal.  Ez a tábori hét hozzájárul a gyermekek személyiségének a fejlődéséhez, elősegíti a közösségi szellem megteremtését, valamint az önállóság és öntevékenység fejlődését.
A tábor ideje alatt a különböző programok, előadások olyan ismereteket nyújtanak, amelyek a hadtörténettel és középkori életmóddal  kapcsolatosak, s melyek a népismereti és történelmi ismereteiket is bővítik.
Táborvezető: Kecskés Csaba, a Debreceni Dósa Gyalogos Bandérium Egyesület kapitánya

2. Hétmérföldes Mesetábor 2017. július 3-7.
A napközis tábor tematikájában a népek meséi szerepelnek. A hétmérföldes csizma segítségével nagy utat tudunk bejárni. Beköltözünk egy kicsit az eszkimók közé, ahol táncolunk,  énekelünk, bebújunk egy afrikai fa belsejébe, meghallgatjuk, hogy hogyan énekel egy csodatévő madár a Fülöp-szigeteken. És még sok izgalmas történet és játék vár a mesevándorokra…
Miért éppen mese?
Mert a mese maga a csoda: felszabadít, átlényegít, elvarázsol, utat mutat, erőt ad, vigaszt nyújt, ha kell, gyógyít. Mert a mese hallgatása egy belső játék, mely olyan képeket hív elő, amelyek hétköznapi helyzetekben nem születnek meg, mégis bennünk élnek.
Mert: „A mese tanulsága erőt ad a gyereknek ahhoz, hogy a világ pozitív tendenciáival azonosuljon, nem beszélve arról, hogy a gyerek azt tudja meg, hogy a végén ő fog győzni, a legkisebb királyfi, akire senki sem gondolt.” Vekerdy Tamás
Táborvezető: Balogh Zsuzsa magyartanár és mesepedagógus

 3. TERMÉSZETesen 2017. július 10-14.
Természettudományos környezeti nevelési tábor
Célunk a hét során, hogy résztvevő gyerekek tartalmas, játékos tapasztalással fűszerezett napokat töltsenek el a természettudományok világában, ahol a kísérletek, kézműves foglalkozások, beszélgetések és játékok során legfőképpen jól érzik magukat, de mindamellett velük született és bennük lévő környezettudatosságuk is erősödik.
Táborvezető: Varga Ildikó ( 8.o. osztálytanító) és dr. Kozák Lajos biológus

A táborok 5 naposak és 7.30-16.30 óráig tartanak. A gyerekek a  Mátyás pincében ebédelnek, a  tízórait,  uzsonnát és gyümölcsöt mi biztosítjuk itt helyben az iskolában.
A tábor ára: Waldorfos gyerekeknek 21.000 Ft,  barátoknak, ismerősöknek 23.000 Ft. Testvéreknek a testvér gyerek részvételi díjából 10% testvérkedvezményt biztosítunk.
A tábori hetek minimum 16 fő jelentkezése esetén indulnak.
Jelentkezni az irodában lehet a jelentkezési lap kitöltésével.

További információ:
Kovács Andrea
(Derzsi Csani 4. oszt. anyukája)
+36-20/ 529-0913

RÉSZLETES NAPI PROGRAM   ••••►