A debreceni állatkertben 2018.09.15-én, szombaton a Nemzetközi Vöröspanda Nap keretében szerveznek programokat 10-15 óráig. A program érdekességén túl ez azért is lehet fontos hír számunkra, mert a debreceni kispandák iskolánk örökbe fogadott állatgyerekei.

Minden év szeptember harmadik szombatján tartják a Nemzetközi Vöröspanda Napot, mely során e veszélyeztetett ázsiai fajt ünneplik világszerte. A vöröspanda – más ismert nevein kispanda, vagy vörös macskamedve – élettere rohamos szűkülése miatt szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) kihalással fenyegetett fajok vörös listáján. Az idén 60 éves Állatkert munkatársai szeptember 15-én kimondottan a vöröspandákról tartanak szakvezetést 10 és 11 órától, melyek az állatkerti főbejárattól indulnak.

A gyermekeknek kedvezve 13 és 15 óra között a kispanda kifutója előtt ingyenes interaktív feladatok és kézműves foglalkozás várja a kicsiket és nagyokat egyaránt, melyek keretében értékes információkkal gazdagodhatnak és érdekes megfigyeléseket tehetnek az érdeklődők.

Gyere el és látogatásoddal támogasd az Állatkert kispanda tenyészprogramját, hogy egy hím kispanda érkezhessen Debrecenbe!
A programokon való részvétel ingyenes!