Kedves Motollások, kedves Napfordulati Szertartásra Velünk ​Készülő​k!​

Elfogyott az év első fele, itt a nyári napforduló​.​
​Tavaly ugyan nem sikerült​ együtt ünnepeln​ünk​ Szent Iván-napját,​ most eltökélt szándékunk, hogy bármi is történjen, röpködjenek az égen akár az ilyenkor szokásos szentiváni sárkányok, nem riasztanak el Bennünket…
Június 2​2​-én, ​pénteke​n kimegyünk a zeleméri templomromhoz, ahol 1​7​ órától várunk mindenkit​, hogy bekapcsolódjon a mellékelt forgatókönyv szerinti előkészületekbe​.
​Már-már hazajön közénk Zelemérre ​rozsnyói barátunk​​, Badin Ádám​​, tehát tűzszentelés, tűzvarázslás is lesz és meghallgathatjuk a tűz meséjét; Molnár Miklós​,​ ​Rőmer Judit, Bárdosi Ildikó ​és tanítványaik ​pedig ​zengetik lelkünket​!
Tüzet rakunk közösen, füstölünk, párolunk, tüzet ugrunk, s éjfélkor a tűzkereket is legurítjuk.
Örömmel vesszük, ha a motollás szertartási kellékeket kiegészítitek, vagyis hoztok magatokkal virágokat a fonáshoz, párolni való gyümölcsöt, tűzre való fűszereket, ​vajat,​ növényeket, ágakat és enni-innivalót.
​A Jó​isten szabad ege alatt leszünk, esőnap​ nincs: egy ​kisebb zápor miatt nem marad el a tűzgyújtás, legfeljebb várunk. Hozzatok esőkabátot, meleg ruhát, pokrócot, s ami még ​fonto​s lehet!

Szeretettel hív Benneteket:
A Motolla vezetősége

VIRÁGOS SZENT JÁNOS PROGRAM   ••••►