Kedves Mind!
Habár hétvégére lehűlést ígérnek az időjósok, de azért már az elmúlt napsütéses napok után menthetetlenül érezzük, hogy itt a tavasz.
…és érzik ezt a méhek és más beporzó rovarok is. Lelkesen és friss nektárra és virágporra éhesen repülnek ki hamarosan százezrével a kaptáraikból vagy egyéb téli szálláshelyükről.
Szeretnénk segíteni nekik, és persze rajtuk keresztül az egész világnak, hiszen azt remélhetőleg mindannyian tudjuk, hogy mi lenne velünk nélkülük, hogy élelmiszerboltjaink hány meg hány polca kongana az ürességtől, ha ők nem lennének.
Gondoljunk rájuk most is, a tavaszi ültetésekkor, és aki csak teheti, ha egy szál virággal az erkélyen, vagy több 100 négyzetméteren a gazdaságában, de ültessen mézvirágot, levendulát, körömvirágot vagy éppen napraforgót, ami egyébként nemcsak a szorgos kis lényeknek okoz majd örömet!
Egy kis PLAKÁT segítségképpen az ültetéshez.  
Szeretettel
Nagy Imre kertműveléstanár

Ui: és hogy mi is történik mostanában a méhkaptáron belül, arról majd a jövő héten írok pár sort.
Akik bővebben szeretnének olvasni 10 NÖVÉNYről, amely mágnesként vonzza a beporzó rovarokat a kertbe vagy a MÉHLEGELŐk kialakításáról, azoknak ajánlom ezeket a cikkeket.