Kedves Felnőtt Közösségünk!

Bízunk benne, hogy március 8. (péntek) fontos nap lesz iskolánk életében. Tanúi lehetünk most egy nagyon fontos új kezdeményezés kezdetének. 9. osztályunk is keresi azokat a kereteket, formákat, amivel a Föld jövőjét befolyásoló klímahelyzetnek hangot adhat. Fogadjátok nyitott szívvel és felelősséggel híreiket, gondolataikat, témafelvetéseiket, javaslataikat!

2016-ban a párizsi klímakonferencián megbíztak egy kutatócsoportot azzal, hogy számolják ki, mennyi időnk van hátra.
Kismillió adatot és tényt elemeztek, és eredményre jutottak: ha 2030-ra nem felezzük meg a károsanyag-kibocsátásunkat, akkor a bolygó élhetetlenné válik.
2018-ban a lengyelországi klímakonferencián felszólalt egy 15 éves svéd diáklány, Greta Thunberg; a következőket mondta:
,,Mivel a világ vezetői úgy viselkednek, mint a gyerekek, nekünk kell vállalnunk a felelősséget, amit nekik kellett volna jóval ezelőtt. Meg kell érteni, hogy az idősebb generáció mit tett velünk, és milyen rendetlenséget hoztak létre, amivel együtt kell élnünk. Hallatnunk kell a hangunkat. Miért kell tanulnunk egy olyan jövőért, ami lehet, hogy el sem érkezik?” 
A The Guardian beszámolója szerint a fiatal svéd lány augusztusban kezdett tüntetni a klímavédelem mellett azzal, hogy péntekenként nem jár iskolába. Mostanra több mint húszezer diák csatlakozott hozzá világszerte Ausztráliától kezdve Belgiumon át egészen Japánig.