Március 9-én a 2.osztályos gyerekekkel a debreceni Kikelet Waldorf oviba tettünk látogatást, ahol már nagyon vártak bennünket a gyerekek. Ahogy beléptem a kis terembe, figyelő kis szempárok várták, mi fog történni. Röviden bemutatkoztam és elmondtam, hogy milyen alkalomból érkeztünk, majd beléptek a beköszönő vitézek:
“Szent Gergely vitézei vagyunk! Társaink, kik künn vannak, minket bíztak meg, hogy engedelmet kérjünk kegyelmetektől énekünk elmondására! Hisz nem csak az imádság, hanem az ének által is a mindenható Isten dicsértetik! …”
Ez az a rítus, ami az iskolába hívogatás egykori szép módját mutatta meg mindnyájunknak és természetesen ha már ilyen szépen együtt voltunk, nem maradhatott el a közös ének (“Tavaszi szél…”) és a közös tánc élménye sem… Nagy próba ez mind az ovisoknak, mind az iskolásoknak, de elmondhatom, hogy mindenki kiállta a próbát, az iskolába hívogatás megtörtént! Két ceruzát adtunk át, egyet Zalánnak, másikat Attilának, akiket szeptembertől szeretettel várunk az iskolánkba!
A végén a közös jutalom sem maradt el, mert friss pogácsával, saját készítésű kókuszgolyóval és finom meleg teával lettünk megvendégelve mindannyian! Köszönet érte ezúton is! Végül egy záró énekkel búcsúztunk el az ovisoktól.
Elmondhatom, hogy gazdagodtunk egy újabb szép élménnyel!
Köszönjük mindenkinek, akinek része volt benne…

Battai István
néptánctanár