A 30. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen két pályamunkával szerepeltek 11. osztályosaink. Felkészítő tanáruk: Újvári Balázs fizikus, a gimnáziumi osztályok fizikatanára.
 
SERIDRÓ – SEregély RIasztó DRÓn
A projektben részt vevő diák: Bornemissza Ádám  11.o.
Az ötlet 2020 tavaszára vezethető vissza, amikor a gyümölcsösben a sok seregély megdézsmálta a termést, s közben azt is megfigyeltem, milyen módszerrel mérik fel, hogy leszállhatnak-e és utána szervezetten, hirtelen, rengeteg seregély érkezik a fára, s percek alatt képesek helyettünk szüretelni. Szerettünk volna előállni egy olyan ötlettel, ami hosszú távú megoldást nyújthat erre a problémára. Ádám a seregélyek hangját elemezte és felprogramozott egy olyan műszert, ami valós időben képes észlelni a seregélyeket, majd megtervezte azt a folyamatot, ami során egy drón képes a gyümölcsfák, szőlők körül elzavarni a madarakat.
A 30. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny bírálóbizottsága döntése szerint Ádám és társa pályamunkája az első 10 díjazott pályázat között szerepel. A legeredményesebb iskolák 1 m Ft támogatást nyernek el, melyre iskolánk is beadta pályázatát.
 
ÉLŐVÍZI HALNEVELÉST SEGÍTŐ MONITORING ÉS BEAVATKOZÓ RENDSZER
A projektben részt vevő diákok: Antalka Gyopár 11. o., Dobi Boglárka 11. o.
Pályázatukban a fókuszpontot a szennyezésre helyezték, ezen belül a műtrágyára. Ez hazánkban jól megfigyelhető, a tavaink, folyóink és csatornáink körül nagy területen végeznek intenzív földművelést. Létrehoztak egy műszert, ami valós időben tudja mérni a víz különböző paramétereit és mindeközben képes mintát venni a vízből.
STOCKHOLMI IFJÚSÁGI VÍZ DÍJ – MAGYAR VERSENY, 2021
Iskolánkból az Antalka Gyopár (11. o.), Dobi Boglárka (11. o.) kétfős csapat bejutott a 6 csapatos magyar döntőbe „Vizeink és halaink védelme” témakörében, ahol angol nyelven kell prezentálniuk pályázatukat, és a győztes pályamunka Stockholmban képviselheti hazánkat.
A hazai döntő időpontja: 2021. május 29.

2021. május 29.
A döntőn Bogi és Gyopár 3. helyezést értek el angol nyelven megtartott kiselőadásukkal.
Gratulálunk a lányoknak és felkészítő tanáruknak, dr. Újvári Balázsnak, a DE adjunktusának, iskolánk fizikatanárának a sikeres munkájához és a megérdemelt sikerhez!