TÉNYEK ÉS TÉVHITEK A TÁPLÁLKOZÁSRÓL
szemléletformáló előadás
EFOP-1.8.5-17.2017-00210
Menő menza a Napraforgó Waldorf Iskolában

A mai napon a 13-14 éves korosztály számára tartott előadást Zsanda Emília dietetikus. Az előadás célja az volt, hogy a táplálkozással kapcsolatos tévhiteket megcáfolja, illetve rámutasson a tápanyagok, élelmiszerek táplálkozásban betöltött szerepére.
Beszélgetés folyt
– a gabonafélékről, azok élettani hatásáról, táplálkozásban betöltött szerepükről,
– a szénhidráttartalmú zöldségekről és gyümölcsökről,
– az édesítésre használt cukrokról, azok előfordulási lehetőségéről,
– a cukorbetegség, annak kialakulásáról, okairól, kezeléséről,
– az elhízásról és a finomított szénhidrátok szerepéről az elhízásban,
– finomított és egészséges szénhidrátokról.