EGÉSZSÉGES TÍZÓRAI-ÖTLETEK
ismeretterjesztő előadás
EFOP-1.8.5-17.2017-00210
Menő menza a Napraforgó Waldorf Iskolában

Általános iskolás korban nagyon fontos a megfelelő étkezési szokások, a jó étkezési ritmus kialakítása. Ezért tartottuk fontosnak a legkisebbek bevonását is. A 7-9 éves korosztállyal játékos, kérdezz-felelek formájában beszélgettünk az egészséges táplálkozásról.
A foglalkozás során csoportosítottuk a zöldségeket és gyümölcsöket. Évszak szerint sorba rendeztük azokat. Megbeszéltük, hogy a különböző színű zöldségek és gyümölcsök más és más vitaminokat tartalmaznak. Ezért fontos a változatos fogyasztásuk.
Ételkóstolóval színesítettük az előadást. Banán-, eper- és almakóstolóval mutattuk be a gyakorlatban a színes gyümölcsfogyasztást.
A kisiskolások szívesen fogyasztanak különböző rágcsálnivalókat, ezért a gyümölcsök mellett a gyerekek egy aszalt áfonyás zabkekszet is kóstolhattak. A keksz édes ízét az aszalt vörös áfonya adta. A gyerekek ezt a kekszet ízletesebbnek találták, mint a bolti változatát. Ezzel ötletet adtunk a szülőknek a bolti kekszek kiváltására.
Zárásként megbeszéltük, melyek azok az ételek, amelyek kevésbé fontosak
a fejlődő szervezet számára. Kiemeltük, hogy a csokoládék, nápolyik és tejdesszertek helyett sokkal jobb választás tízóraira valamilyen gyümölcs, szendvics, joghurt vagy házi készítésű keksz.

PÁLYÁZATOK, PROJEKTEK:    ••••►