Tavaszi Bocskorszíj újrafűzve!
 
Kedves Mind!
 
Úgy néz ki, csak indul lassan a tavasz, végre látjuk a napot is, javul az idő, dalolnak a madarak, nyílnak a tavaszi virágok, szóval ideje újra felhúzzuk a túracipőket :-)
 
Tavaly sajnos hideg szelek és kiszáradt forrás fogadott bennünket a tavaszi Vörös-kő forrrástúrán, de idén már március 14 óta megy az időszakos forrás, így megint felkerekednénk egy látogatásra. Az időjárás még lehet zord, de tudjátok: nincs rossz idő, csak alkalmatlan ruházat! :-) 
 
Időpont: 2017. április 1. (vasárnap)
Célpont: Vörös-kő forrás
Találkozó: vasárnap 10 órakor találkozunk az Egeresvölgy-Varróház kisvasút megállónál. A következő linken megnyílik egy térkép, amin látható a találkozó helyszíne: https://goo.gl/maps/RYh9r9u4Z1t (Debrecenből a 33-ason bő 2 óra az út, autópályán bő 1,5 óra.)
 
Program: felhőtlen jókedvben kirándulás :-)
Kicsit részletesebben :-) : Eger felől Felsőtárkányba érve, nem messze a falu túlsó végétől, a Fő útról balra kell letérni a Bocskai István utcára (ott, ahol a sín is keresztezi a Fő utat), és ezen a kisvasút nyomvonalával párhuzamosan kb. 1,5 km múlva éritek el a Varróházat, itt lehet parkolni. Innen gyalogosan (de lehet kisvasúttal is, ezt majd ott látjuk, eldöntjük) mennénk a kb. 3 km-re lévő Stimecz házig, ami a kisvasút végállomása, onnan a Vörös-kő “gejzír-forrás” még kb. 3 km gyaloglás erdészeti úton. Visszafelé a Stimecz-ház-Varróház távot már kisvasúttal tennénk meg. Menetjegy 700 Ft, diák 400 Ft, kutya 400 Ft, 3 év alatt ingyenes.
A szintkülönbség minimális, kicsikkel is nyugodtan vállalható. 
Elemózsia szükséges egész napra (bár Felsőtárkányban ott van a Szikla Fogadó és Panzió, aki szeretne ott vacsorázhat is), a forrás kiváló vizű, tehát vizet csak keveset kell cipelni.
 
 
​Várunk mindenkit szeretettel: Bocskorszíj Társaság ​
 
 
 
BOCSKORSZÍJ-TÚRÁK:    ••••►