A középtagozatos osztályok epochaterveiben évek óta helyt kapnak a Csokonai Színház osztálytermi színházi nevelési előadásai (Csokonai Ifjúsági Program). Hihetetlen erős bevonódást hozó élményt nyújtanak a gyerekeknek ezek az alkalmak, s mindezt úgy, hogy a gyerekek időről időre alakítói is lehetnek a történeteknek. Legújabb előadásukat, a Kék bolygót alsó tagozatosok számára készítették. A héten nálunk is jártak. Farkas Diána osztálytanító visszatekintését olvashatjátok:
A 3. osztály elutazott egy bolygóra, ahol minden lehet, ahol csak játék van és csintalankodás. Mindenfélét megesznek, fókára vadásznak, vulkánon sütnek, póktálat készítenek…, mindannyiuk szívében egy mérhetetlen mély kút lakozik, amely tele van fiatalsággal, ezért sosem nőnek fel. Egyszer megérkezik egy felnőtt a bolygóra, és minden megváltozik. A csodálatos porszívóügynök mindenre tud megoldást, csak egy a bökkenő: az új vágyaknak ára van. De milyen magas lehet az az ár, amit érdemes kifizetni értük, egyáltalán, a kényelmes élet keltette álmok valóban megérnek mindent? Valamit tenni kell! Meg kell menteni a bolygót! De hogyan?
Közösen fejezik be a mesét a gyerekek.
Csodálatos volt látni, ahogy összedugták a fejüket a gyerekek és együtt gondolkodtak, megmentették a sápadt arcú gyerekeket, leütötték Csillagvándorossy Vilmost, és még hipnotizálták is, végül visszaküldték oda, ahonnan jött!
Vajon a mi kék bolygónk is megmenthető? Vannak-e közöttünk is Vilmosok? Miért nem maradhatunk örökké gyerekek? Miért hazudnak az emberek? És még folytathatnám a sort! 
Nagyon jól éreztük magunkat az előadáson, majd élményekkel tele folytatódott tovább a napunk. Köszönjük szépen ezt a csodálatos élményt Gemza Melindának (6., 9. o. szülő) és a Csokonai Színház színészeinek.”