A nyolcadik osztály ebben az évben a reformkorral foglalkozott hangsúlyosan a történelmi korokból. Ezért is emlékeztek meg ők március 15-én az iskola előtt erről az ünnepünkről.
A három napos osztálykirándulás igazi reformkori túra volt, mellette sok más élménnyel is. Hétfőn és szerdán egy városnéző túrán vehettünk részt, ahol Gönczi Ágnes mutatta meg nekünk a belváros reformkori épületeit. Felmentünk a Bazilika tetejére, onnan is ránéztünk az akkori városrészre, ami hatoda a mai Budapestnek, és persze még híd sem volt, és a két rész egyesítése is ezután következett.
A Gemza család segítségével jártunk a Nemzeti Színházban, ahol az Egri csillagok című látványos előadást nézhettük meg. Utána különleges élményként levittek minket az Európában jelenleg egyik legmodernebb mozgó színpadra, aminek láthattuk a technikáját!!!
Este hajókáztunk a Dunán, láttuk a várost kivilágítva. Minden gyermek érezte, hogy Magyarország fővárosa egyben méltán világhírű szépségű.
Voltunk a Parlamentben, a Nemzeti Múzeumban. Sőt, még a Csodák Palotájában is. Rácsodálkoztunk a budapesti közlekedésre, a metrókra.
Nagy köszönet a Közép-Budai Waldorf Iskolának, mert a tornatermükben két éjszakára vendégül láttak minket, ezzel nagyban megkönnyítve, hogy ennyi programot ki tudtunk fizetni.
Köszönjük az osztálytanítónak a szervezést!
Balogh Jázmin

BUDAPEST FOTÓKBAN  ••••►