Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt  egy jó hangulatú kézműves vásárra és családi napra
2017. április 22-én 10 és 17 óra között
a Napraforgó Waldorf Iskola 8. Szent György-napi Forgatagán!

RÉSZLETES PROGRAM

FELLÉPŐK:

MUSAMA EGYÜTTES:
A jellemzően moldvai, gyimesi csángó hangszeres muzsikát játszó MUSAMA együttes muzsikájával indítjuk a 8. Szent György-napi Forgatagot szombat reggel 9.45 órakor, akik ősi hangzással, vidám dallamokkal, lendületes ritmusokkal buzdítják táncra a hallgatóságot.
A “Musama” szó egy moldvai táncnév, melyet szoktak kecskés néven is nevezni. Klasszikus zenekari felállásuk: furulya/kaval-koboz-dob; furulya-gardon.

DEBRECENI ALFÖLD SZÍNPAD:
A lelkes színészek erre az eseményre két vásári komédiával készülnek:
Hans Sachs: Az ellopott kakas ‒ ahol a bonyodalmat az okozza, hogy Lüke Tóniék kakasa átrepül Enyves Pistáékhoz, akik azt megeszik, és ezt próbálják letagadni.
Hans Sachs: Gazduram kotlik c. darabjában a lusta és tohonya gazdára hagyja az asszony a ház körüli tennivalókat, míg ő a piacra megy. Ám minden a feje tetejére áll, a legértékesebb kisborjú kútba esik, és a gazda ‒ hogy pótolja a kisborjút ‒ kifundálja, hogy mint tyúk a tojásból, úgy fog ő a sajtból borjút kikölteni.
Az Alföld Színpad 1971-ben alakult. Az elmúlt 45 évben több mint 120 bemutatója volt, színes repertoárján a görög tragédiától a mesejátékon át az abszurdig minden műfaj megtalálható. Több mint 400 színjátszó fordult meg itt, a színpad több európai országba és Indiába is eljutott. Számtalan fesztiváldíjjal, nívódíjjal büszkélkedhet.    ••••►

SOKSZÍNVIRÁG ZENEKAR:
A négytagú Sokszínvirág Zenekart interaktív koncertjükkel üde színfoltjai lesznek kézműves vásárunknak.
Igyekeznek a gyermekek természetes kíváncsiságát maximálisan kielégíteni, kérdéseikre választ adni, hangszereinket aprólékosan, a lehetőségek szerint közelről bemutatni.
Hangszercsoportjaikat minden alkalommal egy ének szólam vezeti, ezáltal segítve a gyermekeket az örömteli együtt zenélésben. Programjuk sokszínűsége és egyben egyedülállósága a különböző hangszercsoportjaik bemutatásában mutatkozik meg.    ••••►

 

Szent Gyorgy Plakat 2017

Mentés

Mentés